Rubberwood trappen

Nieuw in ons assortiment: Rubberwood trappen! Het rubberwood is een zeer sterk hardhoutsoort, welke in vele situaties pasbaar zijn. Het rubberwood is vergelijkbaar met beukenhout, maar prijstechnisch gunstiger. De trap heeft een langere levensduur dan vuren hout en is daarnaast ook fraaier.  Door het rubberwood trap te behandelen met een olie of vernis kun je hem zelf kleuren in jouw gewenste kleur.

Bekijk hieronder ons assortiment Rubberwood trappen. Bij alle trappen zijn verschillende opties beschikbaar, zoals verschillende soorten grondverf, of een hekwerk op de trap. Indien u vragen heeft over onze producten of diensten, kunt u contact opnemen met ons via:
Mail: info@houtentrappenspecialist.be
Telefoon: +31 0573 – 23 44 55

Toont alle 5 resultaten

Rubberwood trap op maat

Wij maken alle rubberwood trappen op maat. Hiermee voorkomen we dat de trappen niet in uw bestaande trapgat of nieuwbouwhuis past. Met alle precisie wordt door onze vakman uw trap voorbereid en uitgefreesd, zodat u deze snel en gemakkelijk kunt plaatsen in uw situatie.

Alle bomen worden van te voren ingefreesd, net zoals de stootborden en de treden. U hoeft de trap alleen nog met schroeven te bevestigen. Nadat de trap geplaatst is kunt u deze nog verstevigen met een slagplug aan de wand. Hierdoor staat de trap stabiel en wankelt deze niet.

Rubberwood is tegenwoordig een veel gebruikt houtsoort binnenshuis. Van keukenbladen tot tafels en kasten. Daarnaast wordt het tegenwoordig veel gebruikt voor de productie van trappen. Vervolgens kunt u de trap afwerken met een olie, beits of lak.

Wat is rubberwood?

Rubberwood is een hardhoutsoort, welke geproduceerd wordt door de latex boom. Zodra de productie van deze boom na 25 jaar afneemt, word de boom gekapt en blijven er dunne stammen over. Deze dunne stammen worden verlijmd waardoor er panelen ontstaan. Van deze sterke panelen worden de trappen geproduceerd. Deze panelen zijn gemakkelijk te bewerken, maar ook zeer vormvast. Dit zorgt er voor dat het hout niet snel kraakt of krimpt.

Rubberwood trap behandelen

Van nature heeft rubberwood een lichte kleur, welke wel wat van eiken mee heeft. Het hout dient wel afgewerkt te worden, om slijtage en vlekken in het hout te voorkomen.

Wij kunnen het hout van te voren behandelen met een witte of grijze grondverf. U kunt dan uw trap afschilderen in de door uw gewenste RAL kleur. Het is daarnaast mogelijk de trap 1 keer gelakt te leveren. U dient dan de trap nog een keer in het werk af te lakken voor een ultieme beschermlaag over de trap.

Rubberwood steektrap grijze grondverf